4 pers.
Ingredienser
4 oksebøffer, gerne mørbrad eller filet
Marinade:
4 fed hvidløg
4 tsk. friskrevet ingefær
2 spsk. Sambel Oelek
6 spsk. østerssauce
8 spsk. olivenolie
4 små rødløg i både
4 tsk. sukker
saft af 1 citron
salt, friskkværnet peber
Salat:
2 hjertesalat eller anden salat, f. eks. Romaine
100 g frisk, renset babyspinat
200 g ærter – helst friskbælgede
100 g feta
Fremgangsmåde
Rør en marinade af alle ingredienserne. Skær kødet i tynde strimler og bland det i marinaden. Lad kødet marinere i mindst 1 time – dog gerne natten over.
Steg kødet i marinaden ved meget høj varme – gerne i wok – så det steger og IKKE koger.
Tilsæt rødløg og sukker. Steg kødet i 5 minutter. Tag fra varmen og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Stil til side og lad kødet afkøle lidt, inden de kommes i salaten.
Anret salatbladene med ærterne, smuldret feta og kød. Server med chilisauce og brød.